duminică, 23 martie 2014

Cele 6 mituri ale fericirii!

Mitul numarul 1: ”Ca sa fiu fericit trebuie sa imi indeplinesc dorintele, sa am tot ce vreau.”   Daca ar fi adevarat acest lucru, atunci oamenii bogati si celebri nu s-ar droga si nu s-ar mai sinucide niciodata. Insa realitatea este exact pe dos. Aflu din ziare si de la TV de o multime de oameni bogati si celebri care sunt depresivi si folosesc medicamente, droguri sau abuzuri de orice fel ca sa stoarca din ei o picatura de fericire. Se pare ca nu accesul la resurse finaciare este calea spre fericire, ci de multe ori se intampla chiar pe dos. 

Mitul numarul 2: ”Nu ai ce sa faci ca sa fii fericit. Esti fericit doar daca ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu.” Sunt oameni care cred ca fericirea este doar un noroc, ca nu poti face nimic daca destinul tau este unul trist.

Mitul numarul 3: ”Trebuie sa ai o relatie ca sa fii fericit, nu poti singur niciodata sa te faci fericit.”  ”Cum pot sa fiu fericit daca a plecat si m-a parasit?” Fericirea e ceva ce tine de interiorul tau. Nimeni nu ti-o poate da, nimeni nu ti-o poate lua, pentru ca este a ta. Nimeni nu iti poate fura memoria, asa cum nimeni nu poate sa iti bage in minte alte amintiri, tot asa fericirea nu este in afara ta, ci in interior. E greu si nu ai fost invatat sa cauti in interiorul tau. E poate cea mai grava greseala a Occidentului faptul ca nu si-a invatat copiii sa se analizeze, sa isi priveasca propria viata, propriul psihic. Doar libertatea emotionala este cea care poate sa dea voie celor doi parteneri sa fie cu adevarat fericiti si sa se doreasca unul pe altul.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu