miercuri, 12 martie 2014

Psihologia pozitiva!




Stiati ca un  gand negativ tinut 1 minut poate pune sistemul imunitar intr-o stare grea timp de 6 ore?



Astazi va voi vorbi despre psihologia pozitiva.Consider ca un mare pas in educatie ar fi sa ii facem pe copii sa inteleaga cum functioneaza sa ai un stil de viata pozitiv.


Psihologia pozitiva trece adeseori ca fiind o psihologie populara sau New Age pentru cei ce nu au studiat-o cu atentie.



Teoria actuala ce sta in spatele psihologiei pozitive a fost definita in 1998 de catre Martin Seligman si Mihaly Csikszentmihalyi  si studiaza toate aspectele psihologiei unei persoane. Aceasta nu submineaza psihologia traditionala, nici nu o inlocuieste. In loc sa vada psihologia ca un simplu tratament pentru cei bolnavi, aceasta se concentreaza pe pozitiv. Psihologia pozitiva este o forma recunoscuta de terapie si este oferita de catre anumiti consilieri si psihologi.

Psihologia a fost intotdeauna interesata sa vada unde vietile oamenilor au luat o intorsatura gresita si ce a rezultat din asta . Boli precum depresia sunt bine documentate si tiparele comportamentului depresiv sunt cunoscute indeaproape. Totusi, pana de curand, a ramas un mister ce anume ii face pe oameni fericiti si cum acestia ating  fericirea intrinseca si bunastarea.

Practicienii psihologiei pozitive studiaza oamenii ce duc o viata optimista si incearca sa invete de la acestia pentru a-i ajuta pe altii sa atinga aceasta stare de fericire . Este vorba despre o cercetare stiintifica si nici pe departe despre una hippie, in ciuda conotatiilor sale.

Gandirea pozitiva este unul dintre aspectele psihologiei pozitive. Sa te inconjori cu un stil de viata maret si cu bunuri materiale poate parea ca duce la fericire, dar modul in care te simti este de fapt guvernat de ceea ce se intampla in mintea ta. Cand te straduiesti sa gandesti pozitiv, de fapt te purifici de toate discutiile negative despre sine.
Printre alte beneficii pentru sanatate , cei ce gandesc pozitiv au o incidenta mai mica a bolilor cardiovasculare. Acestia tind sa aiba o presiune a sangelui mai scazuta fata de cei ce nu se implica in gandirea pozitiva. Beneficiile legate de sanatate se extind si catre latura emotionala. Optimistii vor avea o bunastare fizica si psihologica si abilitati mai dezvoltate pentru a face fata stresului si greutatilor.

E important de retinut ca simpla gandire pozitiva pe care o ai  nu va opri lucrurile rele sa apara. Dar  aceasta iti ofera instrumentele necesare pentru a face fata mai bine situatiilor dificile. Uneori abilitatile tale de a face fata se reduc la nimic mai mult decat sa refuzi sa te lasi prada laturii negative si propriilor frici. Pentru anumiti oameni, gandirea pozitiva apare in mod natural. Pentru altii, e necesar sprijinul unor profesionisti pentru a ajunge pe drumul potrivit.
 

 
 
 
 

 
 

 
 

 
 


 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu