marți, 25 martie 2014

Cele 6 mituri - partea a 2-a

4.    Emoţiile negative sunt mai puternice decât cele pozitive

Pierderea are un efect mai puternic decât câştigul. Însă în lupta dintre cele două, emoţiile pozitive ies câştigătoare pe termen lung: cele negative sunt mai apăsătoare exact în momentul în care ele se construiesc pentru că te impulsionează să cauţi o problemă şi să o rezolvi. În contrast, cele pozitive se bazează pe ce deţii deja şi, deşi nu te vor proteja de stările dăunătoare faţă de anumite evenimente din viaţa ta, în timp te vor proteja de consecinţele emoţiilor negative.

5.    Fericirea este numai hedonism

Fericirea înseamnă mult mai mult decât experienţe plăcute. Uneori chiar opusul hedonismului poate fi resortul fericirii tale, cum ar fi să ajuţi voluntar alţi oameni.

6.    Un singur număr norocos îţi aduce toată fericirea

Dacă aştepţi elixirul magic sau minunea care să schimbe toată viaţa ta în zile de fericire continuă, vei fi sigur dezamăgit. Există o diversitate de aspecte care îmbunătăţesc fericirea ta: activităţi care îţi fac plăcere (care îţi induc sentimente de recunoştinţă, conectare, iertare, optimism), care sunt relevante pentru suflet şi minte. Fericirea nu este un fapt singular.

Concluzionând, înaimte să ai fericire, trebuie să ai voinţă! Şi după ce o ai trebui să o menţii, să acţionezi în conformitate cu ea – pentru că de aici porneşte sensul tuturor lucrurilor, iar o viaţă fericită este o viaţă cu sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu