miercuri, 4 iunie 2014

3 pasi sa iti dezvolti increderea in sine!

Primul Pas: Auto-Evaluarea

Acest prim pas te pregateste pentru ceea ce urmeaza. Daca increderea in sine se bazeaza pe rezultate, primul pas presupune sa te uiti la rezultatele pe care le ai deja si pe care tu le subestimezi.
Priveste-te din exterior si gandeste-te:
Ce ai tu de oferit?
Ce ai reusit sa faci pana acum?,etc
Apoi, Ia o foaie de hartie si noteaza-ti cele mai mari 10 realizari din viata ta de pana acum. Fii mandru de ce ai realizat chiar daca lucrurile sunt banale in comparatie cu ale altora.
Apoi pune-ti intrebarea urmatoare in centrul paginii:
Ce e important pentru mine si ce vreau sa ating in urmatoarele 6 – 12 luni?
Imparte acest obiectiv in bucati mai mici. Un elefant se mananca in inghitituri mici. Imparte acel obiectiv in taskuri din ce in ce mai mici care pot fi facute zilnic timp de o ora sau doua pe zi.

2. Pasul doi: Incepe cu lucruri mici.

Dupa ce ti-ai setat un obiectiv si l-ai impartit in taskuri simple, zilnice, concentreaza-te sa te ocupi DOAR de ele. Nu sari parleazul, nu incerca sa faci si pentru maine, nu te ingrijora pentru maine. Daca planul tau e facut corect, tot ce ai de facut este sa iti faci taskul de ASTAZI si atat. In felul asta pui caramida peste caramida si incepi sa vezi rezultate. Rezultatele iti cresc increderea in tine.

3. Pasul trei: Accelereaza si propune-ti obiective mai mari.

Dupa ce ai facut primul test si ai vazut ca te poti tine zilnic de niste obiective mici iar acestea iti aduc rezultate iar rezultatele iti cresc increderea in tine pasul urmator este sa te provoci pe tine insuti la lucruri mai mari decat pana acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu